2006-09-11

S pratar hellre om andra

På UNT:s webbsida kan man se korta filmsnuttar där var och en av partiernas främsta företrädare i kommunen i korta drag presenterar sina viktigaste frågor inför valet. Eller ja, alla utom en.

I sann Göran Persson-anda nämner Lena Hartwig (s) inte ett enda ord om socialdemokraternas politik. Inte ett ord! Hon väljer istället att enbart ägna sin minut åt att skrämmas med vad som kommer att hända om Alliansen vinner valet.

Det visar tydligt att sossarna har styrt Uppsala kommun länge nog. Vi behöver en ny majoritet som hellre berättar vad de vill göra än vad andra vill göra.

Gå gärna in på
www.unt.se/val och titta på de här filmerna innan du bestämmer dig för hur du ska rösta i kommunvalet.

Vad gäller videoklipp på Internet så bör den intresserade även besöka
www.svt.se/val och ta del av det öppna arkivet. Här finns partiledarutfrågningar från förr. 1967 års utfrågningar, då bostadsbristen var den främsta valfrågan, är otroligt intressanta och roliga att se. Politikerna i utfrågningarna känns väldigt ärliga.

Folkpartiets Sven Wedén och Centerpartiets Gunnar Hedlund får frågan vad som skiljer deras partier åt. De har väldigt svårt att svara men Hedlund nämner miljöpolitiken, redan då!

Idag, nästan 40 år senare, är den vanligaste frågan jag får i valstugan, “Vad skiljer er från de andra i Alliansen?”. “Miljöpolitiken”, svarar jag, precis som Gunnar Hedlund gjorde 1967.